medier der skriver om os

Fyens Stiftstidende

FRA MARK TIL MIDDAGSBORD
Andelskalve hitter i Hovedstaden, hvor andelshaverne kan følge dyrets liv via webcam, inden de sætter tænderne i kødet.

Af Maja Julskjær Læs artikel her


Discountnationen har fået smag for kvalitet
Fremtidsforsker Marianne Levinsen fra Center for Fremtidsforskning i Aarhus forklarer, hvorfor der er kunder til kalve på webkamera Hvorfor vælger folk at købe kød på den måde, som minkalv.dk...

Af julie Ruby Bødiker Læs artikel her


mitfyn.dk

Kalve på kamera hitter i hovedstaden
Sydfynske andelskalve sælger godt i Torvehallerne, når it- og hobbylandmanden Lars Granhøj viser, at man kan følge kalvenes liv på marken, før de bliver til bøffer

Af julie Ruby Bødiker Læs artikel her


Berlingske

Se din middagsmad i øjnene
Følg middagsmaden på webcam

Som medlem af et græsningslaug skal man et par gange på en sæson ud og tilse dyrene, tjekke om hegnet stadig er helt, om dyrene ser raske ud, og om de har vand. Selv om man ikke har tid eller lyst til markvandring, kan man godt få oplevelsen af at se middagsmaden vokse op. I gårdbutikker kan man ofte få lov til at klø de kommende leverandører af kød under hagen, og på Sydfyn går fem nyfødte kalve netop nu rundt under overvågning af webkameraer. Hvis man køber en andel i en kalv, kan man på hjemmesiden minkalv.dk følge med i dens naturlige økololgiske kalveliv. Indtil den bliver slagtet og leveret til døren.

Af Marianne Fajstrup Læs artikel her


dyrefondet


Hos Min Kalv kan du købe kød fra en herefordkalv, som du har fulgt lige fra fødslen. Ved hjælp af webcams på markerne kan du på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet klikke ind og forsikre dig om, at din kalv har det godt.

Af Dorte Schmidt Læs artikel her


Voresmad.dk

TV - Nu kan du følge din egen kalv via computeren
På Minkalv.dk kan kunder købe en andel af en kalv og følge den via webcams døgnet rundt. Konceptet er en succes blandt forbrugerne

Af Clavs Mark Sylvest Læs artikel her


mitfyn.dk

Webkamera: Følg slagtekoen fra første færd
Køb en andel af en kalv og følg den døgnet rundt via webkamera. Sådan lyder et nyt koncept fra en sydfynsk landmand, der leverer kødet direkte til kunden.

Af julie Ruby Bødiker Læs artikel her


mitfyn.dk

Børnene skal vide, at kød ikke kommer fra køledisken
Det er ikke kun i hovedstaden, man har fået smag for at vide, hvor kødet, man spiser, kommer fra. Eva Kristina Mikkelsen fra Svendborg har fem børn. Så der er hverken tid eller råd til...

Af julie Ruby Bødiker Læs artikel her

Fyens.dk skriver

Følg slagtekoen fra første færd

Køb andel i en kalv og følg den via webkamera fra start til slagtning. Det er et hit blandt forbrugerne.

Køb en andel af en kalv og følg den døgnet rundt via webkamera. Sådan lyder et nyt koncept fra en sydfynsk landmand, der leverer kødet direkte til kunden.

Gårdejer Lars Granhøj fra Vester Skerninge på Sydfyn har slået sin it-virksomhed sammen med sit landbrug.

Det giver nu forbrugerne mulighed for at købe en andel af en kalv, som tilmed er koblet op på et webkamera.

Dermed kan kunderne følge med i kalvens liv døgnet rundt fra fødsel til slagtning.

Og det er ifølge Lars Granhøj en bragende succes.

- Vi har haft face to face-kontakt med 200 til 300 interesserede. Og lige nu modtager vi en henvendelse hver dag. så det går godt, siger Lars Granhøj til Foodculture.dk.

Lars Granhøj har sin egen it-virksomhed, men købte sine forældres gård for nogle år siden.

Dermed opstod også tanken om virksomheden www.minkalv.dk, fortæller han.

- Det slog mig, at jeg kunne kombinere mit arbejde med it og få dyr på gården. Og så kunne jeg lave et andelsprojekt ud af det, hvor folk kan være med fra starten, hvor kalven bliver født, siger han til Foodculture-dk.


Indlæg i Fyens.dk fra den 10 juni se hele artiklen her.

Fra mark til middagsbord:

Følg din bøf på webcam
Andelskalve hitter i Hovedstaden, hvor andelshaverne kan følge dyrets liv via webcam, inden de sætter tænderne i kødet.

Køb anpart i en økologisk, sydfynsk kalv og følg dens liv via webcam, ind til den bliver slagtet og lander på din middagstallerken.

Lyder det fristende? Det er der mange i Hovestanden, der synes. Det skriver Fyns Amts Avis søndag.

Manden bag andelskalvene er hobbylandmand og it-mand Lars Granhøj, der har et landsted på Mynderup Havevej lidt uden for Vester Skerninge på Sydfyn.

Ideen opstod for halvandet år siden, og hobbylandmanden testede idéen i det populære madmarked Torvehallerne i København. Her blev initiativet taget godt imod blandt de kvalitetsbevidste feinschmeckere.

- Det er bevidste forbrugere, som gerne vil have noget ordentligt kød, som de ved, hvor kommer fra. Her kan de følge med eller komme ud og klappe deres kalv og på den måde være med i processen, siger han til avisen.

Andelshaverne betaler 250 kroner om måneden i 16 måneder, og for de penge får de en ottendedel kalv og muligheden for at følge dens liv via webcam. Lars Granhøj har solgt halvdelen af sine andele.

Læs hele artiklen på fyen.dk her artiklen er fra den 20 Juni

Kom og vær med!

Fra naturens Jord til dit bord

Værd at vide:


  • Dyrene går ude hele året
  • Dyrene får ikke fodertilskud
  • Dyrene stammer fra Herefordracen
  • Dyrene har ca 12,5 hektar at boltre sig på
  • Dyrene kælver selv, så vidt det er muligt
  • Du kan købe 1/8, 1/4, 1/2 og en hel kalv
  • Dyrene spiser græs og hø fra egne slet så vidt muligt
  • Vi tilfører ikke jorden kunstig kvælstof af nogen art
  • Der bliver ikke sprøjtet på vores marker


”Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer."

"Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne”
Kalvene og køerne er af racen Hereford, hvilket er en engelsk kvægrace som kan opnå en vægt på op til 1100 kg. Hereford kvæg er karakteriseret ved en rigtig god tilvækst, et dejlig roligt temperament og god frugtbarhed. På grund af sin hårdførhed kan den gå ude hele året, hvilket vi finder meget attraktivt, da vi ønsker at give dyrene et så naturligt dyreliv som muligt. Dette bevirker også, at kødet er meget saftigt og mørt, og så smager det helt fantastisk.

10,7 hektar af vores jord har nu i gennem 10 år været drevet statskontroleret økologisk, og ca. 2 hektar omkring gården har aldrig været sprøjtet. Besætningen startede en 1 årig officiel omlægning til Økologi per 1/8 2015. og har i hele omlægningsperioden leve op til samme krav som nu hvor de er blevet officelt økologisk. Idag består besætningen af ialt 14 kreatuer.

Køber du en kalv nu er den 100% offecielt økologis, men vi slakter ikke økologisk, Det kan vi hvis du ønsker det med det koster 500,- kr. mere for en 1/8 kalv..


Teksten til venstre skal vi have på vores hjemmeside det er et lov krav fra EU, Vi modtager ca 6.000,- om året fordi vi har valgt at være økologer, og ca 5.500,- fordi vi har valgt at tilføre en mere begrænset kvælstof mængde ind normalt til vores jorde.

Men vi er meget taknæmmelige fordi det dægger næsten udgifterne til det ekstre papir arbejde som kræves fra myndighederne og EU, når man vælger at drive landbrog økologisk.

Vi skal også have EU´s logo på vores hjemmeside, her er det.