Hele ideen til Min Kalv opstod fordi, min kone og jeg ikke syntes, det gav mening at stå op om morgenen og se ud på tomme marker. Dyr der går rundt og græsser og hygger på marken afgiver en dejlig ro samtidig med, at de bidrager med stemning på Lindegården.
Det er min familie og jeg, der bor på gården, og der bliver passet på dyrene og kælet for dem hver dag. Det skal være sjovt at drive landbrug, og det kan kun blive en rigtig god oplevelse, hvis dyrene har det godt. Det var derfor helt oplagt at starte Min Kalv, hvor du som forbruger har muligheden for at følge med og i sidste ende få et helt unikt produkt med hjem.
Vi Vil Økologi
Vi ønsker at drive økologisk landbrug for at kunne gøre det bedste for dig og dyrene. Som det er nu, græsser kvægene på økologiske marker, men da én af de små markerne ikke betragtes som økologisk, selvom der aldrig har været sprøjtet på den, skal alle kreaturene nu under omlægning til at blive økologiske. Dette er en lang proces, men vi glæder os til officielt også at kunne kalde os for økologisk kvægavler og ikke kun som nu økologisk planteavlsproducent. Kvægene er oprindeligt købt hos en økologisk besætning i Jylland, men da dyrene har betrådt den mark, som betragtes for ikke at være økologisk, skal dyrene nu under omlægning.
Vi har valgt denne lange proces, det er at omlægge dyr og marker, da vi ønsker kun at sælge og drive økologiske dyr.
Det er godt for os, dyrene og naturen!
Men køber du en kalv idag er den faktisk allerede 100% officelt økologisk når den skal slagtes og du får den leveret.
Det er meget vigtigt for Min Kalv, at det ikke kun er slutproduktet, der er i fokus, men at du får en JA-oplevelse ud af at vide, hvor det kød du spiser kommer fra, hvad det indeholder, hvordan dyret har haft det, og at du har haft muligheden for at være en del af det. For os er det vigtigt at overholde de regler, der er i forbindelse med økologisk landbrug og dyrevelfærd. Dette skal også sikre dig, at det du putter i munden er godt for dig og dine nærmeste, og at du kan spise med god samvittighed. Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige regler inden for økologiske dyr, så tryk
her, hvor NaturErhvervsstyrelsen skriver om emnet.
Du kan læse om konceptet
her, hvor vi beskriver, hvorfor vi har valgt at arbejde med landbrug, samt hvad du får ud af at være med.

Tryk her og læs om vores egenkontrol ved levering af kød.
(lovpligtigt dokument)